♥hutang kelab♥

Bride To Be 2012 - Persiapan Tunang

Friday, November 18, 2011
Assalamualaikum

ok seperti yang di janjikan :p

Tunang!yelah sebelum nak apa-apa kene la ikat dulu hehe ekceli yang saya ingat persiapan tunang saya adalah sangat sekejap sebab takde masa :p tp sebab tunang je kan rilek je la family #mytunang datang risik 18/9/2011 then bincang blablabla tunang 29/10/11 so tempoh lebih kurang sebulan je masa nak buat persiapan tunang

cincin risik - kalau mengikut adat memula kene la masuk risik dulu kan so carikla cincin belah rotan saya pilih yang simple murah je sebab masa tu nilai emas segram rm205 mahal!huhu

cincin tunang - yang ne kene cantik sikit laa hehe harga ikut design biasanya orang amik cincin berbatu permata tu

gambar yg #mytunang bagi (kualiti kamera telefon)

cincin ne better la beli ikut bajet :) so kalau bajet tak berapa besar macam saya #mytunang beli harga kedua2 cincin adalah tak sampai rm2k pun

Bekas hantaran - saya beli dekat semua house rm100 untuk 8bijik murah kan?

ekceli ni bukan bekas hantaran saya tapi lebih kurang mcamni la corak je lain saya punye corak bunga :) (sumber google)

so lepas-lepas tu dah leh carik barang untuk hantaran tunang kitorang decide bagi 7-9 dulang so belah saya 9 dulang lah kan meh saya list kan senarai hantaran :

  1. Sireh junjung (mak andak sponsor)
  2. Sepasang kain nikah (sendiri) + samping (adik sponsor) + butang baju melayu (sendiri)
  3. Buah-buahan (abang no 1 sponsor)
  4. Coklat (abang no 3 sponsor)
  5. Kek (abang no2 sponsor)
  6. Sejadah + songkok (mummy sponsor)
  7. Baju kemeja (sendiri)
  8. Tuala (adik n06 sponsor)
  9. Apam Polka Dot (makcu sponsor)

ekceli tunang ne hantaran kebanyakan nya makanan je then biasanya orang bagi kain baju untuk nikah :) tapi yang paling penting SPONSOR hahaa!untungnya orang yang adik beradik ramai ne boleh mintak sponsor,mintak ok dulik apa kekeke so kat sini banyak jugak la jimat

untuk hiasan hantaran sepenuhnya di buat oleh mak andak saya ,tenkiu andak! beliau memang sangat pakar dalam bab - bab nih kalau korang berminat nak tempah boleh bagitau saya :) cakap je nak design cemana,nak bunga apa,tema apa kompom puas hati!

Untuk tema saya pilih warna warna pastel - light pink , baby corn , light green
so selepas siap hantaran begini la hasilnya salah satu contoh :

cantik tak? (kualiti camera telefon)

ok lah cukup dulu kali ne lepas ne saya cerita pasal makandam,makanan,doorgift :D


#Tipsukahati : Setengah orang tak tunang datang risik dan sekali declare tunang lagi jimat!Tunang se -afdal nya adalah 6 bulan :)

16 eleh..comel!:

  1. mama tisya said...:

    byk org sponsor..tahniah ye cik hel...

  1. cik Nemo said...:

    eh cantiklah hantaran tu.. :)

  1. KiD said...:

    darah manis nih... tak lama lagi dah...

  1. Cik Jari said...:

    afdhal 6bulan tunang ek??

    cadang mmg nk folo tips suka hati tuh: merisik sekali ngan tunang.. 1 cincin je..pastu langsung...jimat2 n praktikal unt org yg jauh2...:)

  1. okey.... kita tunggu next episode la pulak.....hehehehe

  1. ILA HonEyBuNNy said...:

    cantik hantaran tu cik hel...

    happy for you...

    ne buat ila xsabar nak bertunang neh..ehheh

  1. kak ina kl said...:

    wow tu yang best sebab ramai yang sponsor

  1. Ardini Humaira said...:

    wahh bestnye cik hel ramai sponsor... dni sume sniri. uwaaa jeles

  1. WuMing said...:

    Baca dan sebarkan untuk kebaikan semua.

    KESAN PENYAKIT KANSER DALAM BADAN

  1. LadyBird said...:

    hantaran tu cantik.. pandai awk buat..

  1. eykameow said...:

    ada orang merisik tp cincin bg masa tunang. dats mean dpt 2 cincin terus. hehehehe Btw tahniah cik hel !!

  1. cikcimi said...:

    bestnyeeee ramai yang sponsor. :)
    nty nty sponsor utk kite taw. :P

  1. Azree Ariffin said...:

    Assalamualaikum!

    Mencari pengacara majlis perkahwinan?
    Serikanlah hari bahagia anda dengan alunan pantun, gurindam, madah seloka yang pasti akan mengundang senyum manis para tetamu anda!

    Kami menyediakan perkhidmatan Pengacaraan Majlis, Menulis Skrip Pengacaraan, Khidmat-Nasihat Pengurusan Majlis, dan lain-lain. Untuk sebarang pertanyaan, anda dialu-alukan untuk terus post di page Facebook “Qiyasari Wedding Emcee” atau emelkan terus kepada azreeariffin@gmail.com.

    Terima kasih!
    Qiyasari Wedding Emcee

    http://www.facebook.com/pages/QiyaSari-Wedding-Emcee/201179599963747

  1. Cik Eka said...:

    dah nak kawen ye 5 hb 5..sama ngan tarikh tunang kita..kita pun banyak giler org sponser..hehehehe

  1. hanniKASIM said...:

    bertuah la ramai yg sponsor..

Post a Comment

eleh ingat comel lah tu komen camtuh??

yelah yelah comel lah..

iye comel..

Related Posts with Thumbnails

.








♥jari tangkas♥

Widget by Blogger Widgets