468x60

♥hutang kelab♥

Selamat ulangtahun pertama puteri bungaku!

Tuesday, February 18, 2014
Assalamualaikum

ish lama pulak tak update belog sebab kekangan masa,.aku de buat draft tapi lupa nak publish.ne aku wat entry baru lak.kahkah aku bz sikit lately sebab nak buat 93pc utk lab aku.untunglaaaa sutdent dapat pc baru.cukup2 plak tu.kalau terlebih boleh amik satu pakai.hikss

Alhamdulillah Allhuakbar Allahuakbar.. anak aku Wan Airis Amira berusia setahun berkuat kuasa hari ini.18/02/2013 hehehehe dah setahun dah.cepat betul masa berlalu.sakit melahirkan dia masih terngiang2.tp kadang2 lupa.LOL tapi tak sangka.anak aku dah setahun dah.dah boleh dah rancang anak ke2 ye tak.heee #gatai


Selamat Ulangtahun pertama sayang!



Membesarlah dengan sihat,cemerlang,cantik serta solehah.segala doa yang baik-baik hanya untuk kamu sayang.tiada kata yang boleh di ungkap betapa besarnya kasih sayang kami pada kamu.kamu lah penyeri hidup.kamulah puteri kami.kamu lah segala galanyaaaaaaa.hehehee kdah.cukup la tu.kalau nak cakap pasal doa.pasal wish.semua pun sama.akan doakan yang terbaik untuk anaknye ye tak? ^_^

Sebulan yang lepas 18/01 birthday bapaknya dan hari ini 18/02 birthday anaknya.anakdaddy sangat kan? pandai pilih tarikh ;) eh nak cerita sikit la perkembangan airis ne kan.jalan dah lajuuuuu,.kalau kita agah dia lariii pon boleh.hahaha tp besenya bila nak sampai tempat dia terjun terus T_T. dah pandai dengar arahan kalau kte minta ambil apa2.yang berdekatan dengan dia la kan.kalau dia kat ruang tamu ko suh amik air kat dapur.memang tak laaa.hahahaha pastu paling pandai kalau dengar azan nanti dia p berdiri depan tv.pastu dia p masuk bilik berdiri kat sejadah.nak suh mak pak solat terus kot.hahaa pastu kalau aku atau amer dah siap2 nak solat.dia pun sibuk la kat situ.nt kte cakap Allahuakrbar.nanti dia angkat takbir.Allah bijak sungguh kan??huhuhu Alhamdulillah.moga terus membesar dengan bijak sayang.tata!~


XoXo

Checklist Majlis Aqiqah & Hari Lahir Puteri Bunga

Wednesday, February 12, 2014

Assalamualaikum

memandangkan minggu depan anak dara aku yang comel,bijak,genius,hebat,paling penting solehah nak masuk 1 tahun #aminnnn aku dah buat perancangan nak sambut secara sederhana yang penting mengikut bajet.ehe ekceli dah banyak jugak la di uruskan.di belikan.dan banyak jugaklah duit habiskan huhu


plan aku nak wat majlis aqiqah n besday sekali harung.sebab aku belum lagi buat aqiqah untuk dia.cuma masa hari ke 7 dia lahir dia dah bercukur ;) senang la kan buat sekali.takde la bajwt besaq sangat..tapi tu la kan.aku baru la tau banyakkkk gila ok pakai duit nak buat aqiqah.huhu yelah kambing punya rege dah 800-900 belum masuk bab makan lagi.goodie lagi,nak buat pulak sekali ngan besday,pitam jap aku memikior mana nak carik duit.ceyyyyyyyy aku pulak yang pitam kan.padahal laki yang kuar duit ;P



kalau aku kayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

Pastu bila dah plan.aku memang beriya2 google theme..kemain kan mak ne.aku ingat nak tema hello kitty.comel kan!nak bei barang pun senang.tp atas sebab2 tertentu.aku tuka tema lain.temannya rahsia. ^_^ tak suprise la oi kalau aku bgtau sekarang.dah bincang ngan mak aku.buat kat umah mak aku kat selayang je.sebab apa?sebab umah ai is very the sempit uolss.kang kalau aku buat kat bangi.jiran2 dtg je dah penuh dah umah aku.ehehee

So mari kite tengok checklist aku sendiri.apa yang done apa yang belum done.nanti kalau aku lupa boleh aku rujuk kat sini je walaupunnnnnn dah simpan kat tepon .lul



  • catering -setel
  • marhaban-pending
  • kambing-pending
  • kek-pending
  • goodies aqiqah-setel
  • goodies birthday-sikit lagi nak setel
  • baju pengantin -setel
  • baju mak bapak- kiv
  • sticker-pending


catering tu aku dah bayaq awal2 dah sebab takut terpakai duit.kambing amer setelkan.marhaban mak kata bayaq ikut suka.kek dah tempah kat kawan aku,goodies aqiqah ne untuk orang dewasa la kan.aku dah beli siap dah. cume goodies budak2 je pending sikit.ekceli aku tanak la letak keropok cekelat aje semua.nak letak bende lain.yang budak2 boleh guna pakai.gituu yang penting murah.aku dah ade beli sikit.baju amira dah lama ada.ekceli dulu aku de beli baju masa kat expo.tapi tak penah pakai lagi.so baju tu la tema nya!hehehe baju aku ngan amer.pakai baju dah ada jelah.jimat :D sticker tu nak tempah kat kawan gak.nak tampal kat buku :)


besaq dah anak dara aku ne.tapi lasaknya masyaAllah,sikit lagi aku boleh jadi hulk -_-


so far ok la takde la renyah macam nak kawen.lagipun aku buat simple2 je.no buaian2 pelamin2 tau.airis pun dah besaq,sat g bukan dia nak duduk pun dalam buaian tu.  tapi tu la airis tu bukan tau apa pun.hahaa mak dia je yang lebih,bapak dia pulak pening nak kene kuar duit.hihihihi tapi aku juga tengah ligat nak carik duit.bukan tau nak order je ok.sian la suami kita.mana boleh tolong aku tolong. :) 


oklah aku pun tatau nak bebel apa lagi.tata!



Jom singgah kat SINI. boleh beli tudung,supplement kecantikan,karipap/donut frozen.nak perkhidmatan wiring atau nak beli kereta dapat 10hadiah percuma pon ada! XoXo




Doa putus cinta

Tuesday, February 11, 2014

Assalamualaikum


kan kat fesbuk skang ne ada film pendek look back tu kan.dr kte join,pastu aku pon buat la kan.pastu kan yang tak boleh belahnya video aku ne.gamba 1st yang dia tunjuk adalah gamba doa putuss cinta,.kahkahkah ekceli aku masa tengok mula2 dah gelak..pesal la gamba tu jugak yg kuar,tp aku takdelah nak bgtau orang kan.sekali masa aku post kawan2 highlight kat situ je ok.hahahahaha kelakar!yelaaa aku kan dah kawen.ada anak dah pun.nampak sangat dulu penah frust tertonggeng.lolz


MEMEY LAAA.kalau sapa yang follow aku dari dulu mesti tau aku frust cane.poyonyeeeeeeee kalau ingat balik.hahahahaha masa tu rasa hidup tak best je..yelah exboipren tinggalkan kau kot.yang ne dah kali ke berapa tah aku putus cinta -_- tanpe sebarang penjelasan plak tu.tak ke nak meroyan aku masa tu?huhu tp Allah swt nak tunjuk.aku terserempak ngan dia kat mid dengan opismate aku gak.so itulah jawapan kenapa dia tinggalkan aku.tapi skng dia dah kawen pun ngan budak tu..kiranya aku ngan dia mmg tak dijodohkan bersama la.so kalau kitorg terus bersama pun,memang takkan kemana.gituuu.tp sampai sekarang aku tak maafkan dia.sebab dia tak pernah mintak maaf ngan aku.huhuhu


anak buah aku tisya,gamba ne masa dia kecik.skng dah besar ok.dah sekolah tadika dah ;) nangis pun comel sgt.tak paham aku.hahaha

Sebab tu kene percaya Allah swt bagi apa yang kita perlu.bukan apa yang kita nak.sebab belum tentu apa yang kite nak tu yang kte perlukan.haaa paham tak?hehe aku taktau cemana nak ucapkan syukur sebab Allah swt temukan aku ngan suami aku sekarang.Allah swt adalah sebaik2 perancang :') Terima kasih Allah!


tapi kalau ada sapa2 yang mengalami sakit putus cinta ne.nak nangis nangis la..cume jangan buat bende bodoh.fikirkan ibu bapa kita. ce pegang camni je.anggap je jodoh boipren ko tu dengan orang lain sebenanye.ada orang lain yang lagi boleh bahagiakan dia daripada ko,so kalau kita pun nak nak jugak.tak ke kita dah rampas kebahagiaan dia?gituuu.lain2 tu ko lantakkan jelah dia.caya lah cakap aku ne ha.masa aku kawen ngan laki aku,.aku rasa legaaaa gila ok seb baik iols tak bersama ngan exboipren tu.kahkah


nah doa putus cinta ;) hehehehehe tata!


bukan putus cinta je tau.maksudnya bagi yang megalami kekecewaan dalam hidup la :') jangan sesedih tau..

Jom singgah kat SINI. boleh beli tudung,supplement kecantikan,karipap/donut frozen.nak perkhidmatan wiring atau nak beli kereta dapat 10hadiah percuma pon ada!


XoXo


AirisOneStop- Kedai Keluarga Airis

Friday, February 7, 2014

Assalamualaikum


semalam aku mc sebab kepala sakit amat.bila cek doc rupanya aku kene pakai spek/dulu2 masa belajaq memang aku pakai spek.rabun jauh.habis belaja spek patah aku tak buat dah.sebab mahal!haha pastu baru2 aku mengalami sakit kepala.bila bangun tidur sakit.nak petang sakit.pastu loya2 tapi tak muntah.nak kata aku peknen memang tak la.sebab baru lepas bendera jepung.hehe


so p klinik Dr cek.alaaa dia suh baca yang board ada abc no semua tu.mula2 tutup mata kiri.pastu mata kanan.nak tau??aku dapat jawab ok semua..kecuali yg bawah2 tu la tak nampak.pastu bila Dr tu dtg balik kat aku.aku tanya "Cemana Dr?mata saya macam ok je kan? Dr tu jawab " ok mende.mata kamu dah teruk.kiri teruk.kanan lagi teruk.banyak salah.konfiden je awak jawap" kahkahkahkah gituu plak.malas la nak pakai spek.nanti2 le aku p kedai.mahal ok spek.iolss kene pikir dulu.haha


AirisOneStop


Ini lah kedai kecil kecilan aku.kenapa OneStop? sebab macam2 aku jual kat sana..yang penting memang rege murah.aku tak berani la nak jual mahal.sebab aku sendiri pun tanak beli bende mahal2.hahahahaa macam2 ada.dan akan masuk macam2 lagi barang..semua insyaAllah termurah aku bagi..untung rm5 pun kalau ramai yang beli untung jugak kan?hehehee

Korang jenguk2 la kat situ tau!kalau berkenan boleh bgtau aku.harga terbaik aku kasik ;) ekceli bukan bisnes aku je.adik aku sekali.sebab tu aku cakap bisnes keluarga :) niat aku nak tolong-menolong..nak carik rezeki,nak tambah sikit pendapatan keluarga.harap ada yang sudi support :)


aku masih lagi belajar market.fb marketing.apa2 la yang boleh bg memajukan bisnes sendiri.kalau korang tak kisah nak share ilmu.bole share ngan aku ek? n aku teringin gak nak buat dropship/kalau sesiapa de bisnes yang boleh aku buat dropship bgtau na.boleh email aku kat sitiaishah@ftsm.ukm.my atau leh sms.whatsapp aku 0173912422.



meh aku share sikit apa servis yang aku kasik

  1. Product kecantikan Chomei Lotte : triple stemcell 100% bumiputera.

  1. Tudung bawal instant.alaa macam tudung fareeda tapi bawal concept.hehee kene gosok ler ye.ada beberapa design.ekceli ne ku jual dah lama .tp mmg tak sempat masuk fb dah habis.yang ne aku nak buat clearance stok la.murah2 je aku kasik.jemput ler tengok.heee

  1. Pembelian kereta dengan 10hadiah percuma! yaaa beli kereta aku bg 10hadiah percuma!insyaAllah servis terbaik harga terbaik aku kasik :)Karipap/Donut frozen- tp yang ne terpaksa tutup sementara sebab adik aku bersalin.hehee dia yang usahakan.sedappppppppppppppp.

  1. Perkhidmataan Wiring- Ini bisnes laki aku.memang bzzzzzzzzzzz selalu.bukan nak up laki sendiri.tapi alhamdulillah suami aku di beri kelebihan dr segi ini.dia memang pandai dalam bab2 wiring-letrik.mcm2 laa.yang ini kalau korang de masalah berkenaan wiring ke nak masuk umah baru.nak pasang kipas lampu apa semua lah.boleh contact suami aku yeh 0176912422-ameer.insyaAllah harga murah.yang ne aku sarankan call dulu ye.sebab laki aku memang sibuk.kurang sikit je sibuknya dr Pm kte.gahahahaa
  1. Sewaaan baju kahwin juga dulang hantaran : buat masa ini sehingga bulan 3 aku bagi harga rm80 je sewa.yeeee uolssss rm 80 ja! lepas bulan 3 rege naik sikit pasal masuk butik ;) kelasss kau jah/hahahaa dan macam2 lagi la yang akan menyusul.apa yang aku rasa ok.boleh buat untung.aku jual.heheheee

ok ler tu je buat masa ne.kalau ada pape korang boleh contact aku ye.jangan risau.aku baik.tak makan org.makan nasik je.kihkih tata!


XoXo

Menang hadiah dari oversea

Wednesday, February 5, 2014

Assalamualaikum


ekceli aku de kursus kelas bahasa inggeris lagi arini.arini last.so ni cepat2 ne masuk opis terus update belog.sumpah rajin helena skng kan?hahahaa pastu sebenanya tatau nak cerita pasai apa.cume pagi tadi masa bukak facebook.aku mendapati yang aku menang hadiah dr sorang kenalan yang berada di melbourne.ho ho ho yeahhhh.walaupun menang fridge magnet je.tapi sebagai pengumpul FM yang tegar.wajiblah aku sukaaaaa..soalannya senang je/teka berapa jumlah batang aiskrim malaysia dalam gambar,.


sebenaqnya aku kira-kira ada mcm 20batang.tp bila ku tengo org yang komen.ada dah yang tulis 20 batang.so kalau betul.aku tak menang la kan?so aku tulis 21 batang./takda lagi orang komen.so kalau betul.aku lah pemenangnya!dan yesssss 21batang tu betul..hahahaha kire berbaloi la aku punya strategi. #lahhhsangat :P


ok lah tu je.tak sempat pulak nak bebel panjang.nanti sok aku update lagik/.tata!



Its a good start la kan pagi2 ne. :) thank you ezh!


xoxo

Related Posts with Thumbnails

.








♥jari tangkas♥

Widget by Blogger Widgets